گزارش تصویری فعالیت های هفته پژوهش97
جلسه نقد و بررسی کتاب«فرنگیس»
دوره مهارت افزایی«اصول فیش نویسی»
کارگاه«منبع شناسی»و بازدید از کتابخانه
«امام سجاد(علیه السلام)»اردستان
جلسه نقد و بررسی کتاب«فرنگیس»
دوره مهارت افزایی«اصول فیش نویسی»
کارگاه«منبع شناسی»و بازدید از کتابخانه
«امام سجاد(علیه السلام)»اردستان
بازدید از انتشارات«جوانان موفق»
فضاسازی محیط مدرسه علمیّه حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)به مناسبت
هفته پژوهش 97
راه اندازی ایستگاه مطالعه
دانشنامه امام کاظم علیه السلام
مشخصات کتاب:
نویسنده : جمعی از نویسندگان
ناشر : پایگاه تخصصی عاشورا
بخشی از کتاب:
مؤمن طاق
چون مغازه مؤمن طاق در کوفه زیر طاقی قرار گرفته بود به این نام مشهور شد.
محمد بن علی بن نعمان، کنیه اش ابوجعفر و لقب او مؤمن طاق، از اصحاب امام صادق و امام کاظم علیهماالسلام بود، و نزد امام صادق علیه السلام منزلتی عظیم داشت، و آن گرامی او رادر ردیف بزرگان اصحاب خویش یاد نموده است.(1)
مؤمن طاق این یارایی را داشت که باهر مخالفی بحث کند و بر او غالب گردد.
امام صادق علیه السلام برخی از یاران خود را به خاطر عدم توانایی و استعدادشان از بحث های کلامی بازداشت، وی به مؤمن طاق ورود به این مباحث را توصیه می فرمود.
امام صادق علیه السلام در شأن او به خالد فرمود: «صاحب طاق با مردم به بحث می پردازد و همچون باز شکاری بر شکار فرود می آید و تو اگر بالت را بچینند هرگز پرواز نمی کنی».(2)
وقتی امام صادق علیه السلام رحلت کرد؛ ابو حنیفه به مؤمن طاق به طعنه گفت: «امام تو درگذشت».مؤمن طاق بی درنگ گفت: «ولی امام تو تا «روز وقت معلوم» مهلت داده شده است. (3) .یعنی امام تو شیطان است که خدا در قرآن درباره او فرمود: «فانک من المنظرین الی یوم الوقت المعلوم».(4)
—————————————————————————————————————————————
پی نوشت ها:
1. رجال کشی، ص 135 و 239 و 240.
2. رجال کشی، ص 186.
3. رجال کشی، ص 187.
4. سوره حجر، آیه 38.
منبع: زندگانی چهارده معصوم؛ سید محسن خرازی و سایر هیئت تحریریه مؤسسه در راه حق؛ پاییز 1386 نشر مسچد مقدس جمکران
دانلود کتاب حکمت های رضوی – ۱۰۰۰ حدیث از امام رضا (ع)
حکمت های رضوی شامل یکهزار سخن حکمتآمیز و گهربار از امام رضا(ع) است. نویسنده این کتاب محمدجواد مروج طبسی و ترجمه عباس پور عبادی است.این کتاب در ۳۲۴ صفحه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز و بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) به چاپ رسیده است.حکمت های رضوی با زبانی ساده و همه فهم سخنانی از امام رضا(ع) را در خود جای داده است.
عنوان کتاب : روح و ریحان یا جنّة النّعیم و العیش السّلیم فی احوال السّید عبدالعظیم الحسنی(ع) و التکریم
پديدآورنده : محمد باقر واعظ تهرانی کجوری
تحقيق : سید صادق حسینی اشکوری
محل نشر : قم
ناشر : دارالحدیث
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار:1382
تعداد جلد: 5
خصوصيات جنة النعيم
( روح و ريحان )
«جنة النعيم» يا « روح و ريحان» فرهنگواره اى است شيعى در بيان تاريخ و اعتقادات شيعه و انساب آل ابى طالب ؛ زيرا جز آنكه نام كتاب گوياى آن است ، مؤلف علاوه بر بيان احوال وتاريخ حضرت شاه عبدالعظيم حسنى عليه السلام ، در صدد بيان يك دوره معارف شيعى و شناساندن سادات عظيم الشأن است .
سيرى كوتاه در بيست و چهار روح وريحان كتاب كه عناوين ابواب آن هستند وخاتمه آن ، ونگاهى به فهرست جزئيات ، نشانگر اين موضوع است .
حضرت عبدالعظیم حسنی، در چهارم ربیع الثانی سال 173هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. ایشان فرزند عبداللّه بن علی، از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) بود که نسبتش با چهار واسطه به آن حضرت می رسید.
عبدالعظیم، از دانشمندان شیعه و از راویان حدیث ائمه معصومین (ع) و نیز از چهره های بسیار محبوب و مورد اعتماد، نزد اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به شمار می رفت. دوران وی، گر چه عصر حاکمیت عباسیان و ایجاد خفقان و سخت گیری نسبت به شیعیان بوده است، ولی مدافعان دین و حافظان مکتب که روایات امامان را ثبت و نقل می کردند، نقش عمده ای در پاسداری و صیانت از فرهنگ والای اهل بیت (ع) داشتند و این بزرگوار نیز یکی از سنگربانان عقیده تابناک تشیع محسوب می شود که در حفظ و انتشار سخنان ائمه اطهار، سخت کوشا بود و ستایش های فراوان ائمه (ع) از وی، نشان دهنده شخصیت والای علمی و معنوی وی می باشد.
کتاب های منتشر شده درباره حضرت عبدالعظیم علیه السلام :
* مهمّترین كتاب هایی كه پیرامون زندگانی و شخصيّت حضرت عبدالعظیم علیه السّلام نگاشته شده عبارتند از:
* جنّت النّعیم – روح و ریحان نوشته محمّد باقر مازندرانی كجوری، تصحیح و تحقیق: سيّد صادق حسینی اشكوری
* التذكره العظیمه، نوشته محمّد ابراهیم كلباسی ، تصحیح و تحقیق : علیرضا هزار
* جنّات النّعیم فی احوال سيّدنا الشّریف عبدالعظیم علیه السّلام، نوشته ملّا محمّد اسماعیل كزازی اراكی ، تصحیح و تحقیق: علی اكبر زمانی نژاد
* مسند حضرت عبدالعظیم علیه السّلام، نوشته عزیزالله عطارودی- علیرضا هزار
* شناخت نامه حضرت عبدالعظیم علیه السّلام( مجموعه مقالات) به كوشش : علی اكبر زمانی نژاد
* شناخت نامه حضرت عبدالعظیم علیه السّلام و شهرری( مجموعه كتاب ها و رساله ها ) به كوشش : مهدی مهریزی -علی اكبر زمانی نژاد
* مجموعه رساله های خطی و سنگی درباره حضرت عبدالعظیم علیه السّلام . به كوشش سيّد مجتبی صحفی – علی اكبر زمانی نژاد.
* مجموعه رساله های خطی پیرامون امامزادگان و زیارتگاه های ری . به كوشش علی اكبر زمانی نژاد.
* امامزادگان و زیارتگاه های ری ، نوشته محمّد قنبری.
* عالمان و مشاهیر مدفون در حرم مطهّر حضرت عبدالعظیم علیه السّلام . به كوشش علیرضا هزار.
* دانشمندان و عالمان ری (رازی) ، به كوشش محسن صادقی
* زندگانی حضرت عبدالعظیم علیه السّلام . نوشته محمّد علی سلطانی
* مجموعه مقالات و گفتارهای پراكنده ، به كوشش علی اكبر زمانی نژاد- ابوالفضل حافظیان
* اختران فروزان ری
* نگین ری
منبع: پایگاه اطلاع رسانی امامزادگان و بقاع متبرکه
به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیّه حضرت زینب کبری(س) اردستان اولین جلسه کارگاه آموزش وبلاگنویسی با حضور جمعی از طلاب این مدرسه برگزار شد.
در این کارگاه که2ساعت به طول انجامید، استاد محترم ابتدا به بیان اهمیت و جایگاه وبلاگ نویسی و مزیت های استفاده از کوثربلاگ اشاره کرده و در ادامه چگونگی راه اندازی وبلاگ را توضیح داده و به معرفی ابزارهای مختلف و چگونگی درج مطلب اشاره کردند.
هر کدام از طلاب شرکت کننده در این کارگاه موظف هستند وبلاگی راه اندازی کنند.
در انتهای دوره، از صاحبان بهترین و فعالترین وبلاگ ها تقدیر به عمل خواهد آمد.
72 سخن عاشورایی از بيانات مقام معظّم رهبری(مدّظله العالی)
درباره کتاب
كتاب حاضر گزيدهاي از بيانات حضرت آيتالله العظمي خامنهاي(مدّظلّهالعالي) دربارهي مسائل مختلف مربوط به نهضت حسيني ميباشد كه از خرداد 1368 تا تيرماه 1390 در محافل و مجالس گوناگون ايراد و در قالب 72 سخن جمعآوري شده است. برخي از اين بيانات مانند سخن 2 و 5 صرفاً در حدّ چند عبارت و برخي همچون سخن 27 و 44 بنا بر مقتضيات زمان و اهميّت مطلب داراي حجم بيشتري ميباشد.
همچنين در سخن 72 دعاهايي كه معظمله با محتواي مطالب مربوط به حماسهي عاشورا در سخنرانيهاي مختلف ايراد فرمودهاند جمعآوري و ارائه شده است. درج مطالب در اين كتاب بر اساس ترتيب زماني صورت گرفته امّا براي ياري به خوانندگاني كه به مطالعهي موضوعي مطالب علاقه دارند، راهنماي مطالعهي موضوعي نيز در ابتداي كتاب ارائه شده است.
صفحاتی از کتاب
تشخيص به موقع تكليف؛ مهمترين درس نهضت حسينی
در قضيّهي حركت عاشورا، نكات بسيار زيادى هست كه اگر دنياى اسلام و متفكّرين جهان اسلام دربارهي آنها، از ابعاد مختلف بررسى كنند، راههاى زندگى اسلامى و تكليف نسلهاى مسلمان در شرايط مختلف، از اين حادثه و آنچه كه از مقدّمات و مؤخّرات، آن را احاطه كرده است، معلوم خواهد شد.
يكى از اين درسها، اين نكتهي مهم است كه حسين بن على (عليهالصّلاةوالسّلام)، در يك فصل بسيار حسّاس تاريخ اسلام، وظيفهي اصلى را از وظايف گوناگون و داراى مراتب مختلف اهميّت، تشخيص داد و اين وظيفه را به انجام رساند. او در شناخت چيزى كه آن روز دنياى اسلام به آن احتياج داشت، دچار توهّم و اشتباه نشد. در حالى كه اين، يكى از نقاط آسيبپذير در زندگى مسلمين، در دورانهاى مختلف است؛ يعنى اينكه، آحاد ملّت و راهنمايان آنها و برجستگان دنياى اسلام، در برههاى از زمان، وظيفهي اصلى را اشتباه كنند. ندانند چه چيز اصلى است و بايد به آن پرداخت و بايد كارهاى ديگر را ـ اگر لازم شد ـ فداى آن كرد؛ و چه چيز فرعى و درجهي دوّم است و هر حركت و كارى را به قدر خودِ آن بايد اهميّت داد و برايش تلاش كرد.
موضوعات مهم
تحليل تاريخ اسلام از بعثت تا عاشورا/حسيني بودن؛ تنها راه سعادت/عوامل انحطاط جامعهي اسلامي/کربلا؛ الگوي امتحان شده و هميشگي ما/ارزش والاي شهادت/اهميّت و نقش مجاهدت حضرت زينب(س) و امام سجّاد(ع)/نهضت عاشورا؛ پشتوانهي انقلاب اسلامي
من این را میخواهم عرض کنم. که در منزل خودِ من، همه افراد، بدون استثنا، هرشب در حال مطالعه خوابشان میبرد. خود من هم همینطورم. نه اینکه حالا وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه میکنم؛ تا خوابم میآید، کتاب را میگذارم و میخوابم. همه افراد خانه ما، وقتی میخواهند بخوابند حتماً یک کتاب کنار دستشان است.
من فکر میکنم که همه خانوادههای ایرانی باید اینگونه باشند. توقّع من، این است. باید پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با کتاب محشور و مأنوس کنند. حتّی بچههای کوچک باید با کتاب اُنس پیدا کنند. باید خریدِ کتاب، یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود. مردم باید بیش از خریدن بعضی از وسایل تزییناتی و تجمّلاتی - مثل این لوسترها، میزهای گوناگون، مبلهای مختلف و پرده و… -، به کتاب اهمیّت بدهند.
اوّل کتاب را مثل نان و خوراکی و وسایل معیشتی لازم بخرند؛ بعد که این تأمین شد به زواید بپردازند. خلاصه، باید با کتاب اُنس پیدا کنند. در غیر این صورت، جامعه ایرانی به هدف و آرزویی که دارد - که حقّ او هم هست - نخواهد رسید.
مصاحبه در پایان بازدید از نمایشگاه کتاب/۱۳۷۴/۰۲/۲۶
منبع:http://farsi.khamenei.ir
در روز سه شنبه 94/05/13 جلسه دفاعيه تحقيق پاياني دو نفر از خواهران طلبه در مدرسه علمیّه حضرت زینب کبری(س) شهر ارستان برگزار گردید.
در این جلسه خانمها حمیده یحیی زاده از تحقیق پایانی خود با عنوان «راه های کسب محبت اهل بیت(ع) از منظر آیات و روایات » و مرضیه زائری امیرانی از تحقیق پایانی خود با عنوان «اهمیت و برکات نماز اول وقت از منظر آیات و روایات»دفاع نمودند.
در این جلسه سرکار خانم جلالی به عنوان استاد راهنما و جناب حجت الاسلام و المسلمین اصولی به عنوان استاد داور حضور داشتند.
کارگاه آموزشی مقاله نویسی در مدرسه ی علمیّه حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)شهر اردستان با حضور سرکار خانم جمالی زواره استاد حوزه و دانشگاه برگزار شد. هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی هر چه بیشتر طلّاب پژوهشگر با مبانی پژوهشی و نحوه ی مقاله نویسی به شیوه ی صحیح بود.
در این کارگاه نحوه تدوین یک مقاله علمی_پژوهشی، استفاده از سایت های مختلف و چگونگی موضوع یابی توضیح داده شد،و استاد به سوالات مطرح شده از سوی طلاب به طور واضح و تخصصی پاسخ دادند.در این جلسه تعدادی فراخوان مقاله جهت کارورزی به طلاب معرفی شد.
به همت معاون پژوهش مدرسه علمیه حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) شهرستان اردستان جلسه دفاعیه دو نفر از فارغ التحصیلان این مدرسه علمیه پنجشنبه 29/03/93 برگزار شد.
تحقیق پایانی سرکار خانم «مریم عسکریان فرد» با موضوع «ابعاد شخصیتی حضرت ابوالفضل (علیه السلام)» و همچنین سرکار خانم «فاطمه فرزین» با موضوع «بررسی شبهات وهابیت پیرامون توسل». استاد راهنمای این تحقیقات پایانی سرکار خانم «سوده جمالی زواره» بودند و داوری این تحقیقات پایانی را جناب آقای «محمد رضا کاظمی» برعهده داشتند.
به همت معاون پژوهش حوزه علمیّه حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)شهرستان اردستان درتاریخ 93/02/25 جلسه دفاعیه تحقیق پایانی سرکار خانم «معصومه زارعی» از فارغ التحصیلان این حوزه با عنوان «آثار معنوی انتظار فرج»برگزار شد.
در این جلسه «حجت الاسلام والمسلمين جناب آقاي احسان اصولی» به عنوان استاد داور و«سرکار خانم سوده جمالی زواره» به عنوان استاد راهنما حضور داشتند.